Varmepumper

Varmepumper kommer i forskjellige varianter og former, men prinsippet bak er det samme. Du henter gratis varmeenergi fra omgivelsene, og bruker strøm til å heve temperaturen. Skal du erstatte oljefyren i kjelleren med sentralvarme og radiatorer velger mange bergvarmepumpe eller luft-vann-varmepumpe. Har du en parafin- eller oljekamin kan en luft-luft-varmepumpe være et alternativ.

luft-luft varmepumpen henter energi fra uteluften

Luft-luft varmepumpe

Halver energiforbruket til oppvarming med en varmepumpe. Luft-luft varmepumpen henter energi fra uteluften, hever temperaturen og avgir varmen til boligen din. Bra når du vil bruke mindre energi og kutte energikostnadene.

OppvarmingVarmepumper
bergvarme

Bergvarmepumpe

Kutt oppvarmingsbehovet til en tredjedel med en bergvarmepumpe. Varmepumpen henter gratis energi fra berget gjennom en energibrønn, hever temperaturen og avgir varme til boligen som vannbåren varme og varmtvann. For mange er dette den mest energieffektive oppvarmingsløsningen.

OppvarmingVarmepumperVannbåren varme
luft-vann varmepumpe

Luft-vann varmepumpe

Halver energiforbruket ditt til oppvarming med en varmepumpe. Luft-vann varmepumpen henter gratis energi fra uteluften, hever temperaturen og avgir varmen til boligen som vannbåren varme.

OppvarmingVarmepumperVannbåren varme
sjøvarmepumpe

Sjøvarmepumpe

Halver energiforbruket ditt til oppvarming med en varmepumpe. Sjøvarmepumpen henter gratis energi fra sjøen gjennom en kollektor, hever temperaturen og avgir varmen til boligen som vannbåren varme og varmtvann.

OppvarmingVarmepumperVannbåren varme
jordvarmepumpe

Jordvarmepumpe

Halver energiforbruket ditt til oppvarming med en varmepumpe. Jordvarmepumpen henter gratis energi fra jordsmonnet gjennom en kollektor, hever temperaturen og avgir varmen til boligen som vannbåren varme og varmtvann.

OppvarmingVarmepumperVannbåren varme